31 Ocak 2012 Salı

KARDAN ADAM PASTASI



İstanbul’da hatta yurdun büyük bölümü karla kaplı. Manzara muhteşem ama maalesef dışarısı çok soğuk. O yüzden bende sizinle günün anlamına uygun olarak kardeşimin yaptığı hem çok lezzetli hem de güzel görünümlü Kardan Adam Pastasını paylaşmak istiyorum. Hem bu kardan adamı yapmak için soğuktan ellerinizin üşümesine gerek yok :)

Gerekli  Malzemeler: 1 paket kakaolu kek tabanı, 2-3 adet muz, 1 paket parça çikolata
Keki ıslatmak için: 1 su bardağı ılık süt ve iki yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için: ½ litre süt, 1 su bardağı şeker, 4,5 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya
Süsleme için: Pişmaniye ve bonibon

Önce ikili kek tabanlarının birini diğerine göre daha küçük bir daire olacak şekilde bıçak yardımı ile kesiyoruz. Diğer kek tabanını olduğu gibi kullanacağız. Kek tabanlarını şekerli ılık  süt ile güzelce ıslatıyoruz. Muhallebi için gerekli bütün malzemeleri aynı anda tencereye koyarak pişiriyoruz. Muhallebilimiz ılındıktan sonra keklerimizin üzerine sürüyoruz. Üzerine muz dilimleri yerleştiriyoruz ve damla çikolataları serpiyoruz. Son olarak muhallebimizi tekrar sürüyoruz. Üzerini tiftik tiftik ettiğimiz pişmaniyelerle kaplayıp, bonibonlarla süslüyoruz.

Çocuklar için özellikle böyle karlı bir günde harika bir sürpriz olur.






İstanbul’da oturmayanlar için mutfak balkonundan çektiğim birkaç resmi sizlerle paylaşmak istedim. Sizlerden bir ricam var. Bu tip havalarda sokak hayvanları yiyecekler kar altında kaldığı için yiyecek bulmakta çok zorlanıyorlar. O nedenle kuşlar için camlarınızın önüne ekmek parçaları, buğday, bulgur gibi yiyecekleri koyun lütfen. Kedi ve köpekler içinde evdeki kalan yemeklerinizi, ya da sulu yemeklerin suyuna ekmek parçaları koyarak üstüne kar yağmayacak yerlere bir kapta bırakın lütfen. Onların yaşam alanlarını sorumsuz ve şımarıkça işgal eden insanoğlunun, onların yaşamlarından sorumlu olduğunu hiç unutmayalım.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar blogun çok güzel izlemeye aldım. bende beklerim :)

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Teşekkür ederim.Bende zevkle sizi izleyeceğim

Adsız dedi ki...

muhteşem sunmaları çok bilgilendirici. Bu sektörün karşı uzmanlar bu fark neden merak ediyorum. Siz yazmaya devam etmek gerekir. Eminim, zaten büyük bir okuyucu tabanı var!

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Adsız yorumların ve destegin icin cok tesekkur ederim. Yazmaya devam edecegim ama bu sıralar canım pek blogla ilgilnemek istemiyor sadece. Sen yabancı mısın? Sanki google translate kullanmıssın gibi geldi. Yabancı isen ve ingilizce biliyor isen her turlu souruyu, anlamadıklarını veya tercume etmemi istediklerini yazabilirsin.
Sevgiler...