19 Aralık 2012 Çarşamba

BİSKÜVİ KUTULARININ KAŞIKLIK VE DUVAR PANOSUNA DÖNÜŞÜMÜ

Cok severek iki dikey bir yatay teneke bisküvi kutusu seti almıştım çeyizime. Ancak evimize geçen yaz hırsız girdi. Daha yeni almış olduğum ve odamda öyle boş boş kaldırılmayı bekleyen kutularımı hırsızlar içerisinde birşey var umudu ile ellemişler. Polisler de parmak izi almak için o kutuları seçtiler. Parmak izi almak için kullanılan tozun lekesi daha sonra bu kutulardan ne yaparsam yapayım çıkmadı. Ben de atmaya kıyamadım tabii. Bunları boyar öyle kullanırım dedim. Ancak iki kat boya  ve dekupajının oluşturduğu kalınlık maalesef kapakların kapanmasını engelledi ve bende bu kutuları artık kutu olarak değerlendiremeyeceğimi anladım. O nedenle dikey kutuları tahta kaşıkları koymak için kaşıklık, yatay kutunun ve dikey kutu kapaklarını da mutfağımın duvarına pano olarak yaptım. Yatay kutuyu henüz içime sinen şekilde değerlendirmedim. İçime siner hale getirirsem sizlerle zevkle onu da paylaşırım.

Gene çok çene yaptım. Artık resimlerimi paylaşayım. Ben kendim yaptığım için midir bilemem ama bunları da çok sevdim. Bakalım sizler de beğenecek misiniz?



Yapım aşamalarını da kısaca sizlerle paylaşayım. Önce hepsini iki kat beyaz boyadım. Ardından yeşil ve kırmızı pötikareli peçeteleri dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. Kenarlarını kırmızı ve yeşil boya ile belirginleştirdim. Pano için kullanacaklarımı secmiş olduğum desenleri dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. Panoları asmak için sarjlı tornavida ile delikler açtım ve kendir ipi ile tutturdum. Kaşıklıkları ve panoları vazgeçilmezim olan yağlı boya Burnt Umber ile eskitme boyadım. Mat parke verniği ile vernikledim. Ve kullanıma hazırlar...

Sevgiler...




6 yorum:

NOWACRAFT dedi ki...

Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim. Çok güzel çalışmalarınız var, bakarken ben de dekupaj işine merak saracağım bu gidişle. Ama sizin gibi başarılı olmak için kimbilir kaç fırın ekmek lazım :))
Ben sizi takip edeyim en iyisi :)

Yeri gelmişken bana da beklerim belki seversiniz :)

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Selamlar,

Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Dekupaj işi sanıldığı kadar zor değil. Yani o kadar cok fırın ekmek yemek gerekmiyor. Tabii ki ilk yaptığınız hemen olmuyor ama bir iki denemeden sonra işin mantığını öğreniyorsunuz. Yapmak isterseniz her türlü sorunuzu rahatlıkla sorabilirsiniz.

Blogunuzu en kısa zamanda ziyaret edeceğim.

Sevgiler...

NOWACRAFT dedi ki...

Yüreklendirici sözleriniz için çok sağ olun. Şartlarım elverdiğinde denemek istiyorum gerçekten.

Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bloğunuzu 10 Marifet sayesinde keşfettim.Emekleriniz çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Ben henüz yeni bir blog yazarıyım.Önerileriniz için ben de beklerim. butikrabia@blogspot.com

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Merhabalar,

Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Bloğunuzu ziyaret ettim ve hem yaptıklarınızı, hem de paylaşımlarınızı çok beğendim. Bence tavsiyeye değil ama keyifle takip edilmeye ihtiyacınız var :) Ellerinize sağlık.

Sevgiler...

Selda dedi ki...

Mrb...
Bisküvi kutularının kapaklarından pano yapmak güzel fikirmiş, çok güzel olmuşlar. İyi Günlerde kullanın... Bende boyama işlerine yeni başladım, teneke kutu boyuyorum :) ve blog açtım, beklerim bloğuma...(http://yarenshobi.blogspot.com)

Bu arada yağlı boya Burnt Umber ile eskitme nasıl yapılıyor???