18 Aralık 2012 Salı

COUNTRY STİL SAHİBİ ÇAYDANLIĞIM :)

Evettt, bir süre mutfagım için oluşturacağım eserlerden gideceğim. Bugun sizlerle Güral Porselen'den 2. Kalite olarak sadece 5 TL'ye almış olduğum porselen çaydanlığımın dönüşümümünü paylaşmak istiyorum. Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi mutfağımda yaratmak istediğim tarz vintage ve country sentezi. Aşağıda göreceğiniz çaydanlıkta country tarzı olsun istedim. Mutfakla ilgili olarak ürettiğim eserlerimde genellikle kırmızı ve yeşil renklerini kullandım. Eger kısmet olursa evimde her odanın farklı bir renk teması olmasını istiyorum. Anlayacağınız üzere mutfağımın renkleri de kırmızı ve yeşil olacak.

Gelelim benim bu çok içime sinen çaydanlığıma. Önce resimleri paylaşayım, ardından yapım aşamalarını anlatacağım.



Bu da çaydanlığın orjinal hali. Tabii ben heyecanla objelerin ilk hallerini fotoğraflamadan direk boyamaya geçtiğim için Güral Porselen magazasında sizler için çektim :))

Porselen ürünleri akrilik boya ile boyamak maalesef cok saglıklı olmuyor. İlk katı güzelce sürüyorsunuz. Boya kuruyor. Ancak ikinci katı boyamak istediğinizde bazı bölümlerde allataki kurumuş olan boayanız, topaklanıyor ve garip bir görüntü ortaya çıkıyor. Bunun icin ya bu tip ürünler için üretilmiş astarı bir kat sürdükten sonra akrilikle boyamak gerekiyor. Ya da direk bu tip ürünler için bir boya kullanamı. Emin olmamak ile beraber sanırım Enamel boyalar bu tip boyamalar için uygun. Ancak ben bu tip işlerde biraz inatçıyım ve olmayacak işleri oldurmaya baya çaba harcıyorum. Çaydanlığı zorlu uğraşlar sonunda akrilik boya ile sorunsuz boyamayı başardım. Kapak kısmında biraz sorun oldu ama eskimiş, antik bir görünüm istediğim için çok sorun olmadı. Boyama işlemlerimi bitirdikten sonra çaydanlığım için seçmiş olduğum resmimi transfer tutkalı ile yapıştırdım. Çaydanlık yuvarlak olduğu için resmimde buruşukluklar ve yırtılmalar oldu. Önce çok üzüldüm ve sinir oldum. Ama sonra üzerinden resim yağlı boyası (renk tabii ki her zamanki gibi Bunrt Umber) ile üstünden eskitme şeklinde geçince süper oldu. Tam eski görünümünü verdi. Bu da benim istediğim şey olduğu için üzüntü ve sinir yerini keyif ve beğeni ile değiştirdi. Üstüne de mat parke cilası sürdüm ama tabiii bu çaydanlığı kullanım amaçlı değil, dekoratif amaçlı hazırladım.

Bugunlük benden bu kadar.

Beni takip eden herkese kucak dolusu sevgiler...

2 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Çok güzel bir çalışma olmuş,ellerinize sağlık. Ben de benzer bir çalışma yapmıştım,porselen demliği ne rastlantı ki ben de kırmızıya boyadım :)
Benzer zevklerimiz varmış doğrusu çok hoşuma gitti.

Çaydanlığınızı sevgiyle güzel günlerde kullanmanızı dilerim!
Sevgiler!

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Benzer zevklerimiz olduğu çok doğru, çünkü ben bloğunuzu ve yaptıklarınızı çok beğenerek takip ediyorum. O nedenle beğenmenize çok teşekkür ederim.

Sevgiler...