5 Şubat 2012 Pazar

BEBEK KURABİYELERİ






Bu kurabiyeleri ailemize yeni katılan Mervecik için yaptık. Yapımı basit ve zahmetsiz gibi görünmekle beraber oldukça el oyalayıcı ve meşakatli olduğundan kardeşim, ben ve annem kolları sıvadık ve kurabiyeleri hazırlamaya koyulduk.

Hazır şeker hamuru almadık. Onun yerine Haribo’nun Marshmallow şekerlerinden aldık. Pembesi ile beyazını ayırdıktan sonra cam bir kaba koyduk ve mikro dalga fırında en düşük ayarda ve birer dakikalık aralıklarla kontrol ederek ve karıştırarak erittik. Ardından içine pudra şekeri ilave ederek hamur kıvamına getirmeye çalıştık. Ancak çok fazla pudra şekeri alıyor ve zaten marshmallow şeker, bir de pudra şekerini basınca hamurun şeker oranı çok yüksek oluyor. O nedenle biz bolca nişastada ekledik hamur kıvamını tutana kadar. Nişasta hamurun tadını da bozmadı. Hamur artık ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru buzdolabı poşetine koyduk ve dolapta bir gün beklettik. Ancak bu kadar zahmete girmeye hiç gerek yok. Hazır renkli gıda hamuru hem daha pratik hem de kendi hazırladığınız ile aynı fiyata denk geliyor.

Internetten satın aldığımız mama önlüğü ve biberon şeklindeki kalıpları kullanarak kurabiyeler hazırladık.

Kurabiye tarifi: 1 paket margarin, 1su bardağı şeker,  2 yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, alabildiği kadar un
Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi un koyma miktarı açısından referans olabilir.
Fırını önceden 5 dakika kadar ısıttık ve kurabiyelerimizi 170 derecede 10 dakika kadar bir sürede pişirdik. İnce hamurlar çok çabuk pişiyor. Kurabiyelerin piştiğini anlamak için renklerinin koyulaşmasını beklemeyin sakın çünkü o zaman aşırı pişmiş ve sert oluyorlar. Benim tavsiyem kurabiye hamurunu çok ince açmamanız çünkü şekillerin ince yerleri hemen kırılıyor. Çok kalın olduğunda da estetik olarak çok hoş durmuyor. Kabartma tozu koyduğumuzu ve pişerken biraz kabaracağını unutmayalım. Doğru kıvamı tutturmak biraz tecrübe ile hemen halledebilecek bir durum.


Kurabiyelerimiz hazır olduktan sonra daha sıcakken tahta çöp şiş çubuklarını kurabiyelere geçiriyoruz. Ardından şeker hamurunu merdane yardımı ile aynı kalınlıkta olacak şekilde açıyoruz. Kalıplarla şekillendiriyoruz. Kurabiyenin üzerine yapışması için yumurta fırçasıyla hamura su sürüyoruz. Çöp şişin sivri kısmıyla şekillerin kenar kısımlarına minik delikler açıyoruz. Ve kurabiyelerimiz hazır. Daha şık görünmeleri için ince pembe kurdele ile şişlere fiyonklar yaptık. İkea’dan almış olduğum vazoyu beyaz gramafon kağıdı ile kapladık. Kalın pembe kurdeleyi vazoya sardık. Vazonun içine sünger koyduk ve şişlere batırdığımız kurabiyelerimizi yerleştirdik. Şişe saplamadığımız krabiyeleri de tatlı servis tabağına dizdik.


Çok şeker oldular. Çocuklar bayıldı.(Berra ve Selçuk) İkişer, üçer tane yediler ardı ardına. Nasıl içleri bayılmadı aşırı şekerden bende anlamadım :)

Hiç yorum yok: