20 Şubat 2012 Pazartesi

İÇİ AŞK DOLU LAVANTA KESELERİ


Bu kalp şeklindeki aşk dolu lavanta keselerini 10marifet.org'da düzenlenen "2012 Sevgililier Günü Yarışması" için ördüm. Yarışma sadece örgü, tığ işi veya nakış tekniği ile sınırlı. 32 yaşındayım ve hayatımda ilk defa bir yarışmaya katılıyorum. Tığ işini çok sevdiğim için hemen bende birşeyler yapıp, katılmak istedim. Sonuçlar 24 Şubat günü belli olacak. Sonuçları sizlere de bildiririm :)

Eger sizde bu kalp keseleri beğendiyseniz ve yapmak isterseniz sizlerle nasıl yaptığımı ve sayıları paylaşmak istiyorum.

Büyük kalpler için: 10 zincir çekip kapatıyoruz. 3 zincir çekip, halkanın içine 20 tane 2li trabzan örüyoruz. Sonraki sırada üç zincir ve aynı deliğe 1 tane 3lü tarbazan örüyoruz. Sonraki iki deliğe ikişer adet 3 lü trabzan, sonraki 6 deliğe ikişer adet 2li tarbazan, sonraki deliğe ikişer adet 3lü trabzan, 6 deliğe ikişer 2li trabzan, 3 deliğe ikişer 3 lü trabzan ve 3lü trabzanı yaptığımız son delikte ipi tek çekip kapatıyoruz. Ters dönüp her deliğe bir adet 2li trabzan örüyoruz. Son olarak da aynı rengin farklı tonuyla bir sıra daha geçiyoruz. Bu kalplerden 4 adet ördüm.

Küçük kalpler için: 6 zincir çekip kapatıyoruz. 3 zincir çekip, halkanın içine 11 tane 2 li tarbzan  örüyoruz. Sonraki sırada üç zincir ve aynı deliğe 1 tane 3lü tarbazan örüyoruz. Sonraki deliğe ikişer adet 3 lü trabzan, sonraki 3 deliğe ikişer adet 2li tarbazan, sonraki deliğe ikişer adet 3lü trabzan, 3 deliğe ikişer 2li trabzan, 2deliğe ikişer 3 lü trabzan ve 3lü trabzanı yaptığımız son delikte ipi tek çekip kapatıyoruz.Küçük kalplerimizden de iki adet örüyoruz.

Daha önceden almış olduğum beyaz fistoyu bir küçük kalbin, bir de büyük kalbin kenarına kısa aralıklarla büzerek diktim. Küçük kalpleri büyüklerin üstüne diktim. Sonra büyük kalpleri de diktim. İçlerine de lavanta doldrudum. Kalpleri asmak içinde kurdele diktim. Şirin oldular bence....

2 yorum:

okuyan dedi ki...

Bence şirin ötesi olmuşlar:) Kalpli çalışmaları her zaman çok beğenirim. Ellerine sağlık.
Yarışmada da başarılar dilerim.
Ayrıntılı anlatımın için de çok teşekkürler:)
Sevgiyle kal.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Bende senin yaptığını çok beğendim. Oldukça iddialı bir yarışma olucak, rakipler çok güçlü :)Bende sana başarılar diliyorum. El emeği söz konusu olunca herkes birinci zaten bana göre. Sevgiler...