3 Şubat 2012 Cuma

KAHVE AĞACI


Bu kahve ağacını http://denizaa17.blogspot.com/ 10 Marifet’te yayınlamıştı ve çok beğenip hemen bloğunu ziyaret ettim. Bütün yapım aşamalarını bloğunda çok güzel anlatmış. Ayrıca bloğu da, diğer yaptıkları da hem çok güzel, hem de çok başarılı.

Ben kahve ağacını kendimce biraz daha kolaylaştırarak ve biraz daha farklı malzemeler ile yaptım.


Önce kahveciden çekilmemiş Türk kahvesi çekirdeklerini aldım. Daha önce başka bir şey yapma niyetiyle Bahaus’dan strafor top almıştım. Önce onu kahverengiye boyadım. Ardından beyaz tutkal ve suluboya fırçası yardımı ile kahve çekirdeklerini yapıştırdım. Evdeki kurutmuş olduğum güllerden birinin dalını kestim ve strafora sabitledim. Dalı da kahverengiye boyadım. Ne ararsan satılan ucuzluk pazarlarından baharatlık kavanozu satın aldım. Önce içini peçete ve pamukla doldurdum. Dalımı içine yerleştirdim. Daha fazla pamuk yardımı ile sabitleştirdim. Pamukların en üst kısmına basit bir yapıştırıcı yardımıyla kahve çekirdeklerini yapıştırdım. Ve buradaki kahve çekirdeklerinin parlak görünmesi ve tam sabitlenmesi için bol bol yapıştırıcı sıktım. Kendir ipiyle de kavanozun dışını sardım. Aralarda silikon tabancası ipi yapıştırdım ki kaymasın. Dalın üzerini de küçük bir kumaş kurdele ile fiyonk yaparak süsledim.


Sizlerde kendi zevkinize göre farklı şekillerde rahatlıkla yapabilirsiniz. Çok güzel bir hediye de olur. İlk yaptığınız zamanlar muhteşem kahve kokuyor ama bir zaman sonra maalesef koku uçuyor. Dekoratif mumları da kahve çekirdekleri ile kaplayıp, çok şık görünümler elde edebilirsiniz. En yakın zamanda bende yapmayı planlıyorum.

2 yorum:

DenizasToysJoys dedi ki...

Ağacınız çok güzel oldu! Ellerinize sağlık! Herhalde bundan sonra komşularınız kahve içmeye daha sık gelirler 8))) Çifte keyfi almak için

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Ağacım güzel olur tabiki detayları kimden öğrendim :) Hem yorumunuz hem de bloğunuzdaki paylaşımınız sayesinde bu ağacı yapabildiğim için teşekkür ederim