22 Şubat 2012 Çarşamba

KIZLARIM

Bir günlüklerken
1 aylıklar
Şanlımız :(
1,5 aylıklar
Zühtü nişanlımın kollarında kendinden geçmişken
İnternete rahat girmek yok öyleee

Sarışın olan Zühtü, ortadaki Şapşal, arkadaki Afacan
Şapsal kısırlaştırıldıktan sonraki gün :(
Afacan kısırlaştırıldığında- Yarasını yalamasın diye kazaklı
Zühtü kırmızı başlıklı kız oyununu sergilerken
Afacan oyuncak kutusunda
Mutfak masasının altında uyuyan Afacanın sarkan kuyruğu
Zühtü Hanım uyuyacak başka yer bulamamış :)
Afacanın yalanırken ki pozisyonuna bakar mısınız




Dünkü yazımda vazgeçilmezlerim listemden bahsetmiştim. Kedilerim de vazgeçilmezler listemin en üst sıralarında. Gerçi sadece 9 aydır hayatımızdalar ama bu muhteşem sevgiyle bu kadar geç tanışmış olmama üzülüyorum. Kızlarımızın bize geliş hikayeleri çok ilginç. Bundan 11 ay önce apartmanda bir tane tekir kedi ortaya çıktı. Sokak kapısı açıkken içeri girdi,  çıkamıyor diye düşündük. Dışarı çıkarmaya çalıştığımızda sokaktan çok korktuğunu ve kesinlikle çıkmak istemediğini fark ettik. Bodrum katının girişine hemen yemekle su bıraktık. İki ay apartmanda baktık Minnoşumuza. Canım nişanlım iki ay boyunca bodrumdan Minnoşun kakalarını temizledi. Kız kardeşim eve almak istedi Minnoşu ama annem de ben de kedileri çok sevmemize rağmen biraz korkuyorduk. O nedenle eve alamadık kediyi. Minnoş bu süre içinde kilo almaya başladı ama çok iştahlı ve de küçük diye hamile olmasına hiç ihtimal vermemiştik.

Biz annem evde yokken onu çaktırmadan eve alıyorduk. Bir akşam kapının önünde çok ağladı. Yemeğimi yok sandık ama varmış. Tam iki saat kesintisiz ağlayınca ben anneme eve alıcam biraz bu hayvanın bir derdi var dedim. Eve almamızla birlikte koşarak benim odama gitti ve yatağıma yattı. Şöyle ters döndü ve gerindi. O anda nişanlımla karnındaki bebeklerin oynadığını gördük ve çok heyecanlandık ve akabinde de hemen doğum başladı. Patisini elime koydu ve ilk kızımızı doğurdu. Yaklaşık 3 saat sürdü ve tam 4 tane kızımız doğdu. Ben başta doğum anından rahatsız olurum demiştim ama hiç rahatsız olmadım. Çok enteresan bir duyguydu. İnsanın hayatı boyunca karşılaşma ihtimali çok ender olan bir durum bu ve biz çok şanslıyız çünkü kızlarımız gerçekten de elimize doğdu. Önce kese ile birlikte doğuyor. Anne yavrusunu temizliyor. Plesantayı yiyor ve yavru küçücük ciyaklayıp hemen annenin memesine gidiyor. Diğer bir doğum yaklaşık yarım saat sonra oluyor. Anne bütün plesantaları yiyor ki birkaç gün bebeklerinin başından hiç ayrılmasın diye. Allah’ın hikmetini çok daha iyi görüyorsunuz.

Neyse kızlarımız doğdu ve ben 15 gün boyunca odamı ve yatağımı onlara vermek durumunda kaldım. Ardından yazlığa geçtik. Küçücük kedileri dışarı bırakmak olmaz tabi. Onları da aldık yazlığa. Biraz daha büyüsünler, sokağa bırakırız derken bir bağlanmışız ki kopmak ne mümkün. Yavrular 4 ay emdiler. Annelerini kısırlaştırdık. Ancak ameliyattan sonra anne tekrar dışarıda yaşamayı tercih etti. Ne yapsak eve geri alamadık. Herhalde onun misyonu bize kızlarını emanet etmekti. Gerçi kızlarımızdan biri Şanslı’ mız maalesef ismi kadar şanslı olamadı ve 5 aylıkken araba çarpması sonucu öldü :( Çok üzüldük ama mukadderat…

Neşeli şeylere geçelim. Kızlarımızın isimleri Şapsal, Afacan ve Zühtü.

Zühtü’yü ilk zamanlar erkek sanmıştık. Kız olduğunu anlayana kadar da ismine çok alıştık diye değiştirmedik. Ona Zühtü Su, tüylü bamya, bol tüylü vitaminli, Sarı Şeker, Şeftali (Buz Devri 3 deki yavru mamutun adı ve ona benziyor) diye de sesleniyoruz. Zühtümüz aşırı obur ve ne bulsa yiyor. Bir kedi pırasa, kapuska, mercimek, taze fasulye yer mi? Çekirdek, fıstık, fındık, patlamış mısır yer mi? Zühtü yemek ne olursa olsun yiyecek bir şeyse kesin yer. Hele ki çekirdek yerken eğer onun istediği hızda çekirdekleri soyup ona vermezseniz, sizi pati manyağı yaparJ Gece benimle yatar, sabah ben kaçta kalkarsam o saate kadar başımda beni bekler. Gece geç yattım diyelim öğlen 1 de kalksam dahi beni bekler yataktan çıkmak için. Arada uyandırmaya çalışır, ben kalkmasam kuzu gibi bekler. Yalnız Zühtü’nün sevmediğim bir huyu çok yalaması. Hele gece uyurken gelir yüzümü ve açık bulduğu neresi varsa uyanıp onu kovalayıncaya kadar yalar. Bir de gece uyurken gelip saçınızı çeker. Sesinizi çıkarmasanız acıtana kadar dişleriyle saçınızı çeker. Bu iki hareketi de sizi kendi familyasından gördüğü anlamına geliyormuş ama insanı özellikle de uyku anında epey sinir ediyor. Bir de nişanlıma aşık. O gelince deliriyor hayvan resmen ve o varken asla benim suratıma bile bakmıyor. Benim rakibim yani kendisi :)Nişanlım onu tavşanım diye seviyor…

Afacan ismi gibi acayip afacan. Bazen ismini değiştirsek Mazlum yapsak daha sakin olur mu acaba diyoruz. O da su delisi. Yatağın yanına gece içmek için koyduğumuz bardakların üzerine çay bardağı koyuyoruz içmesinler diye. Onu ittiriyor düşürene kadar. Şişe koymaya başladık. Şişeyi yere düşürüyor. Mecbur kaldık ona da ayrı bir bardak yaptık. Afacan kapalı kapıları açabiliyor. Eğer kapı çok sıkı kapalı ise kalorifer peteğinin üstünden kapının koluna atlıyor, kapıyı açmak için. Ama biz henüz bu konuda uzmanlaşmasına izin vermedik J Annemin kül tablasından ya da sigara kutusundan sigaraları aşırıp evin her yerine tütünleri dağıtıyor. Anneme aşık. Annemle aşk saati gelince ne yapıp edip kadının işini bıraktırıp kendisini sevdiriyor. Annem 1-2 gün evde olmazsa çok mutsuz oluyor. Annem aradığında telefonu ona tutuyoruz koşa koşa gelip sesini dinliyor telefonda. Bir de Afacan kendini köpek sanıyor. Oyuncak atıyorsunuz yakalayıp size getiriyor tekrar atmanız için.

Şapsal da en sakin ve sessiz kedimiz. Ama diğerlerine göre iki kat hızlı ve çevik. Birde ilaç vermek veya tırnaklarını kesmek gibi istemediği bir şeyi yaparsak resmen kız gibi çığlık atıyor. Bir de bu kola içiyor. İçirmiyoruz tabii ki ama normalde kediler kolaya yaklaşmazlar bile ama geçen bir baktım lıkır lıkır içiyor şok oldum. Bu da babama aşık. Bazen babam dışarı çıktığında ağlıyor arkasından.

İşte böyle 3 tane 9 aylık deli mi deli, tatlı mı tatlı kızımız var. Ve biz ailecek onları çok seviyoruz ve onlarla yaşıyor olmaktan çok ama çok mutluyuz.

11 yorum:

okuyan dedi ki...

41 kere maşallah. Her biri birbirinden güzel. Hepsinin burnundan ve göbişlerinden öpün benim için lütfen:)
Şanslı için çok üzüldüm:(
Anneleri de çok şanslıymış ki Rabbim karşısına sizler gibi iyi yürekli ve merhametli insanlar çıkarmış. Allah (c.c.) sizden razı olsun.
Bizim Külkedisi'de eşime aşık sanırım:) Geceleri onun ya üstüne kurulup uyuyor ya da baş ucunda oturup eşimi izliyor:)))
Aşkım ise bana daha düşkün:)
Sevgiyle kalın.

tülin dedi ki...

NE TATLI BİR AİLE OLMUŞSUNUZ.
SEVGİLER SİZE.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Okuyan güzel yorumların için çok teşekkür ederim. Allah ihtiyacı olan tüm canlılara sahip çıkan herkesden razı olsun. Bence hayattaki tek karşılıksız sevgi hayvan sevgisi. Şimdi anneler olur mu çocuk sevgisi diyecekler ama hayır. Çünkü çocuğu siz bilerek ve isteyerek yapıyorsunuz ve sizden bir parça. Sevmek ve bakmak zorundasınız ama hayvanlar öyle değil. Sokaktan aldığınız bir hayvanı, siz doğurmuyorsunuz, ona bakmak için birçok fedakarlıkta bulunuyorusunuz ve ondan yararlanabileceginiz hiçbir durum yok. Bu durumda bence en fedakarca sevgi. O yüzden ben evinde veya sokakta hayvan besleyen insanlara cok saygı duyarım. Kızlarımı zevkle öperim sizin icin. Sizde sizinkileri öpün. Siz resimlerini çekme konusunda çok başarılısınız. Ben genellikle uyurken yakalayabiliyorum :)
Sevgiler...

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Tülin Hanım çok teşekkür ederim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

benim canım kızlarım :D bu arada Şapşalın muhteşem mesajlarını unutmuşsnuz hanımefendi :D

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Zeynepcim masaj demek istedin herhalde. Şapşalın çubuk kraker ve galeta yemek için nasıl delirdiğini, bir de kızların karları ve kusları yakalamak icin nasıl koşarak cama vurduklarını da unutmuşum :)

Nergiz GP dedi ki...

Merhaba çok sevimliler kızımla ekrandan sevdik uzun uzun.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Nergiz Hanım ne güzel yapmışsınız,çok mutlu oldum :)

Hamarat Kontes dedi ki...

Kızlarını çok merak ettim. Bir gün görmeye gelirim artık.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Annemle en kısa zamanda bekliyoruz o zaman

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Kızlar da bekliyorlar tabii :)