4 Şubat 2012 Cumartesi

KÜÇÜK SAKSIM VE TOP TOP AĞACIM



Ben bu top şeklinde biçimlendirilmiş yapay çiçeklerin kocaman olanları çok seviyorum. Kendi evime almayı düşünüyorum ama evlenene kadar küçüğünü yapayım dedim. Yapımı çok zevkli ve de basit. Gerekli malzemeleri tedarik edin yeter. Yapım aşamalarını anlatırken malzemeleri tek tek nerden aldığımı yazacağım.


Önce Bahaus’dan küçük boy toprak saksıyı ve içine koyduğum yapay otu (yosun diye geçiyor) aldım. Yapay otları basit bir yapıştırıcı yardımı ile yapıştırdım. Beyaz su bazlı boyayı fırçaya sürdükten sonra kağıt üstüne fırçadaki boya çok az kalana kadar sürdüm. Üstünde çok az boya kalan fırçayı süpürür gibi saksıya sürdüm. Daha önce Eminönü’nden aldığım fistoyu saksının üstüne yapıştırdım.

Saksımın dış ve iç kısmı bitti. Şimdi sıra üstüne ne yapacağıma geldi. Bu kadar ki kısmını yaklaşık 1 ay önce yaptım ve üstünü nasıl yapacağımı ancak 1 hafta önce belirleyebildim. Öyle her şey biranda aklınıza gelmiyor. En azından benim gelmiyor :)


Neyse önce oyun hamurlarından biri küçük, biri büyük iki tane top yaptım. Onları tahta çöp şişine geçirdim ve 2-3 gün kurumaya bıraktım. Üzerlerine Polisanın beyaz tutkalı ile basit bir tuhafiyeden aldığım yarım inci düğmeleri yapıştırdım. Beyaz tutkalı inciler daha sağlam olsun diye incilerin üstlerine de sürdüm.



Tutkal kuruduktan sonra su bazlı yeşil boya ile ağaçları, kahverengi ile çöp şişi boyadım. Yeşil boyayı iki kat sürüp kurumasını bekledikten sonra ince fırçaya azıcık kahverengi boya sürerek yeşil topların bazı kısımlarını parça parça boyadım. Şişin üstüne de gene tuhafiyeden aldığım kurdeleyi fiyonk şeklinde bağladım ve ta taaammmmmmm bu sevimli obje ortaya çıktı. Umarım sizde beğenmişsinizdir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bende kendi boyadığım saksılarımı nasıl değerlendirsem diye düşünüyodum.Çooook saolasın bayıldım bu fikre.ellerine ve fikrine sağlık:))))

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

oley oley oley :) ben netteki paylasımlardan esinlenerek yaptığım çok oluyor, birileri de benden esinlenmesi ne güzel. Teşekkürler ve sevgiler...