10 Şubat 2012 Cuma

ROMANTİK DAMACANA :)



Bu sürahi olarak kullanılması için tasarlanan cam damacananın dekoratif hale dönüşümünü, daha önceki yazılarımda da bahsettiğim ve çok beğenerek takip ettiğim Ece Aymer’in bloğunda görmüştüm ve bayılmıştım. Tabii bende yapmak için gerekli materyalleri hemen edindim. Ece Hanım’ın ki biraz daha farklı. Ben onun yaptığını benimkinden daha çok beğendim açıkçası ama birebir aynısını da yapmak istemedim.
Benim yaptığımın üstünde biraz daha oynanması gerekiyor bence. Tam anlamıyla içime sinmedi ama önce sizlerle paylaşmak istedim. Sizler de aklınıza gelen farklı fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Siz de yapmak isterseniz, sizlere kolaylık olması için gerekli malzemeleri ve nerelerden aldığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Maalesef Türkiye’de yurtdışında olduğu gibi tüm hobi malzemelerinin hepsinin bir arada bulunduğu geniş kapsamlı hobi mağazaları yok. Çeşitlilik ise yurtdışına göre çok zayıf. O nedenle hobi malzemelerini bulmak çok zor. Ben de en azından kendi tedarik ettiğim yerleri paylaşarak yardımcı olmak istiyorum. Daha sonraki bir yazımda da Eminönü’nde neyin nerede satıldığına dair adres ve isim detaylarını ile sizinle paylaşacağım. 


Gerekli Malzemeler: İki farklı genişlikte fisto ( Bunları iki sene önce Eminönü’nden almıştım), cam damacana (Koçtaş), mum (Real), dekoratif kokulu kurutulmuş çiçekler, yapıştırıcı(kırtasiye),  ip (oturduğum semtteki küçük tuhafiye), 

Gelelim yapılışına. Önce mumu damacananın ağız kısmına tam oturması için bolca çevirerek incelttim. Damacananın içine epey mum kırıntısı düşüyor o nedenle damacanayı yıkadım. İnce fistoyu mumun çevresinde büzgülü duracak şekilde elimde diktim. Damacananın boğaz kısmını iple sardım. Aralarda silikon tabancasıyla ipi yapıştırdım. Dekoratif amaçlı kullanılan kokulu kurutulmuş çiçekleri damacananın içine boşalttım. Son olarak da basit bir yapıştırıcı yardımı ile kalın fistoyu iki kat şeklinde şişenin etrafına sardım. İşte ister salonda ister yatak odanızda rahatlıkla kullanabileceğiniz romantik damacanamız hazır.

2 yorum:

okuyan dedi ki...

10 Marifet'teki paylaşımınla bloguna misafir oldum. İyi ki de gelmişim, çok güzel bir blogun ve harika çalışmaların var.
Ayrıca yapım aşamalarını detaylı olarak anlattığın için de teşekkür ederim.
Emeğine sağlık, çok güzel olmuş.
Sevgilerimle.
not: kelime doğrulamayı kaldırırsan yorum yazmak daha kolay hale gelir:)

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Asıl ben bloğumu ziyaret ettigğiniz ve güzel yorumlarınız icin çok teşekkür ederim. İki haftadır bir türlü internetin basına gecip, uzun süre kalma, araştırma şansım olamadı. Blogdaki incelikleri henüz çözemedim. Uyarın için çok teşekkürler. Ben aslında yazılan yorumların denetimsiz direk yayınlanmasını da istiyorum ama iste bunun icin biraz vakit gecirmem lazım. En kısa zamanda vakit ayırıp, bu ayrıntılarla uğraşacağım ve beni takip eden, yorum yapan arkadaşların sayfalarını özenle gezeceğim. Sevgiler...