17 Şubat 2012 Cuma

VINTAGE TAKI KUTUSU



Maalesef iki gündür bilgisayarın adaptörünün azizliğine uğradığım için internete giremedim ve bloğumda hiçbir şey paylaşamadım. Ama bunun acısını çıkaracağım merak etmeyin :)
Eeeee madem nete giremedik boş durmayayım dedim ve birkaç şey yaptım. Resimde gördüğünüz vintage takı kutumu da dün yaptım. Diğer çalışmalarıma göre oldukça zahmetli ve zor bir çalışma oldu.
Ama sonuçtan memnun kaldım. Sadece fotoğraflarla ilgili bir sorunum var. Çok iyi bir makine değil, o yüzden yaptıklarım resimlerde orijinal halleri kadar iyi çıkmıyor :(

                                Tabii ben her zamanki gibi aceleciğim yüzünden kutunun boyanmamış
                                halinin fotosunu çekemedim. Kurtarabildiğim kadarıyla çektim en azından :)

Gelelim yapım aşamalarına. Bu takı kutusunu 4-5 yıl önce sevdiğim bir arkadaşım doğum günümde hediye etmişti. Uzun bir süre kullandım ve artık bir değişiklik yapmanın zamanı geldi dedim. Suni deri kaplama bir kutu. Önce su bazlı iç cephe boyası ile tüm kutuyu beyaza boyadım. Ardından netten bulduğum dekupaj desenlerinin çıktılarını aldım. Kutunun şekline uygun şekilde dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. Kutu üstten kapaklı olduğu için ve resimler de küçük küçük olduğu için muntazam bir şekilde yapıştırma işlemi uzun sürdü ve zor oldu. Gerçi bitmeye yakın elim de alıştı, mantığını da kavradım ama o kıvama gelene kadar çok uğraştım. Dekupaj işlemi bittikten sonra beyaz boyalı kalan kısımları su bazlı kahverengi ile boyadım. Resimlerin üzerine de fırçada çok az boya kalmışken birleşim yerlerine eskitme şeklinde sürdüm. Kutunun kenarlarına ve resimlerin kenarlarına da aynı işlemi yaptım. Böylece eskimiş görünümünü aldı. Boya işlemi bittikten sonra bütün kutuya dekupaj tutkalını sürdüm. Yalnız kahverenginin tonu kiremit rengine yakın bir renkti ve tam istediğim görünümü alamadım. Bende Cadence’in Burnt Amber renginde ressamların kullandığı yağlı boya vardı. Onu yağlı boya fırçasının ucuna sürdüm. Kutudaki kahverengi yerlerin üzerine süpürür gibi sürdüm. Resimlerin üzerine de sürdüm ama hemen kuru bezle resimlerin üzerini sildim. Böylece resimlerde ki canlılık ve fazlalık gitti ki böylece eski görünümü daha gerçekçi oldu. Benim de vintage bir takı kutum olmuş oldu. Çekmecelerin üstüne de baya önce takı malzemeleri satan bir dükkandan aldığım taşları yapıştırdım. Ve kutum yeni hali ile kullanılmayı bekliyor. 


Sizlerle yarın bu kutuda kullanmış olduğum dekupaj desenlerini ve diğer en beğendiğim desenleri paylaşacağım. Belki sizler de beğendiğiniz desenlerle bir şeyler yapmak istersiniz.

13 yorum:

FİGEN dedi ki...

o kadar güzel olmuş ki... elinize sağlık.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

çok teşekkür ederim :)

Nergiz GP dedi ki...

Merhaba, çok güzel yapmışsınız elinize sağlık.
Bloğunuzu çok beğendim. Zevkle izlemeye aldım. Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere, sevgiler.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Bloğumu beğenmenize de çok memnun oldum :)

Hamarat Kontes dedi ki...

Bende beğendim,eline sağlık.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Teşekkürler Hamarat Kontes :)Bende senin her yaptığını çok beğendim :)

romantikbutik dedi ki...

gerçekten çok güzel olmuş.desen seçiminiz ,renkler harika bayıldım.elinize sağlık.

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel bir dönüşüm olmuş ellerine sağlık

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Romantikbutik ve Gönül çok çok teşekkür ederim. Böyle güzel yorumlar insanı yeni şeyler yapmaya teşfik ediyor :))

Tiki Kezban dedi ki...

Ayh cok guzel, cok orijinal olmus bayildim :) Elinize saglik...

Ben de suni deri olan kol cantami boyle boyamak istiyorum. Canta suni deri ve beyaz renkte. Onun uzerine boyle dekupaj yapilabilir mi sizce? Peki yagmurda falan boyanin akmamasi bozulmamasi icin ne yapmak gerekli? Yani su bazli vernik yapsam uzerine yeter mi acaba? Bir de canta bu sonucta kiyafetlerine degecek her takisimda, sizce uzerime yani kiyafetlerime boya gecermi?

Eger biliyorsaniz nolur yazabilir misiniz sizce nasil yapmaliyim, cunku cidden cok istiyorum :)

Simdiden tesekkurler...

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çanta işi bana göre biraz riskli. Çok fazla sürtünme ve darbeye maruz kalacagı için uzun süre dayanması biraz zor gibi. Ama eger gozden cıkardıgın bir cantaysa denemeye deger.
Canta beyazsa ve beyaz kullanıp sadece üstüne kağıt yapıştırmak istiyorsan, boyamana gerek yok. İstediğin yerlere istedigin desenleri dekupaj tutkalı ile yapıştırırsın. Desenlerin üzerlerine de aralarda kurumalarını bekleyerek iki üç kez tutkal sürersin. Bu işlem kağıdın dayanıklı ve resmin daha belirgin olmasını sağlar. Üstüne de bir kaç kat vernik sürersen seni bir süre idare eder diye düşünüyorum. Ama vernik ve tutkalı beyaz kısımlara deydirmemeye çalış.
İnşallah güzel olur ve uzun süre de kullanabilirsin...

Tiki Kezban dedi ki...

Hmm. ok tesekkur ederim, bu dediklerinizi deneyecegimbakalim, umarim guzel olur :)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık çok güzel olmuş yanlız sormak istediğim bir şey var. Yazıcıdan çıktı aldığınız dekupaj resimlerinin üzerine dekupaj tutkalını sürünce, resimdeki mürekkep dağılmıyor mu? Ben yaptım dağıldı çünlü..Bu konuyla ilgi bilgi verebilir misiniz?
syg