26 Ocak 2012 Perşembe

32 YILLIK AYNANIN YENİ HALİ




Ben evdeki eskilerin hemen atılması taraftarı  hicbir zaman olmadım. Tabiki evi çöp eve dönüştürmeyelim ama bazen eskiler hem cok guzel degerlendirilebiliyor hem de yaratıcılıgınızı arttırıyor. Malesef annem  ise  eski olan veya modası gecmis olan herseyi hemen elden cıkarır. Nasıl olduysa asagıdaki aynayı atmamısız. Bu ayna tam 32 yıllık. Ben dogdugumda bana oda takımı olarak ceviz agacından yaptırmıslar. Aslında cok eski de duruyordu ama nedense bu aynayı ben hep cok sevdim. Yıllardır yazlıktaki odamda kullanıyordum.
Gecen sene Digiturk'un Home tv kanalında evlerin yeniden dekore edildigi bir programda eski mobilyaları, bambaska hale  getiriyorlardı. Bu programla birlikte benim icimde  hep uyanmak isteyen ama nerden baslayacagını bir turlu bilemeyen yetenek canavarı uyandı. Internette bu tip işler için nasıl materyaller kullanıyorlar ve nasıl yapıyorlar diye arastırırken www.10marifet.org u keşfettim. Bu sitede paylaşılanlardan çok şey öğrendim. Ve de bu site sayesinde Ece Aymer’le tanısmıs oldum. Ondan kendi blogu http://favoritehometovisit.blogspot.com ve Kanal B’deki programı sayesinde cok fazla sey ogrendim. Kendisinden ve yaptıklarından daha sonra bir yazımda detaylı bahsedicem.

Aynama geri dönelim. Ben sabırsız ve aceleci bir tip olduğum için aynanın eski halinin fotoğrafını çekmedim ama Allah’tan ilk boyayı sürdükten sonra foto çekmek aklıma geldi.  Aynanın çerçevesinin orijinal rengi ceviz. Ben Marshall’ın Osmanlı Serisinden Amber Kahvesi ile bir kat boyadım. Cadence tarzı  ahşap boyaları daha pahalı olduğu için su bazlı iç cephe boyalarını daha  çok tercih ediyorum. Marshall’da bu serinin numune kutuları var.






Bir kat boya sürüp kuruttuktan sonra bakkallarda satılan beyaz mumu tüm çerçeveye güzelce sürdüm. Ardından gene Marshall’ın Osmanlı Renkleri Serisinden Damla Sakızlı Kahverengi ile boyadım. Boya kuruduktan sonra zımpara ile üzerinden önce yavaşça sonra daha belirgin olmasını istediğim kısımları daha sert bir şekilde zımparaladım. Bu aynayı evlenince kendi evimde kullanmak istiyorum. O nedenle benim de nisanlımın da çok sevdiği deniz konseptini uygulamak istedik.





Altınoluk’tan içinde deniz kabukları olan bir sepet satın almıştım. Nisanlımla birlikte hangi kabukları  koyacağımızı  ve nasıl yerleştireceğimize karar verdik ve silikon tabancası ile yapıştırdım. Ayna kısmı biraz eskimişti. Değiştirsem mi diye düşündüm ancak nişanlım eski görünümlü konsepte bu aynanın eski halinin çok uyduğunu söyledi. O nedenle aynayı aynı şekilde kullandım.  İkea’dan aldığım küçük taşları da aynanın kenarına yine silikon tabancası ile yapıştırdım ve aynam son halini aldı. Acemi olduğum için verniklemeyi unuttum ancak kullanmaya başladığımda Polisan’ın mat sprey verniği ile 3-4 defa vernikleyeceğim.


4 yorum:

GÖNÜL dedi ki...

süper olmuş çok beğendim

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Benim de favori çalışmam bu :)

Narsistanbul dedi ki...

çok güzel, mumu her yerine mi sürdünüz anlamadım ben d eçok acemiyim.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Teşekkürler. Evet mumu her yere sürdüm. Sevgiler...