27 Ocak 2012 Cuma

CİPS KUTULARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ


Abur cubur yeme sevgimin günün birinde işe yarayabileceğini hiç düşünmemiştim doğrusu :)

Yapımı çok kolay ama görünümleri çok şık oldu. Bu cips kutularını ve kapaklarını önce iki kat boyadım. (Açık renk olan; Marshall’ın Osmanlı Serisinin Damla Sakızlı Kahvesi,  Koyu renk olan da gene aynı serinin Amber Kahvesi)

Daha sonra, Eminönü’nde ki Marpuççular Çarşısının olduğu sokakta girmiş olduğum bir mağazadan 10 metresini 1 liraya almış olduğum fistolarımı beyaz tutkalla kutuların altına ve üstüne yapıştırdım.

Krem rengi kutuya bağlamış olduğum kalbi de; beyaz tutkal ve nişastayı birbirine karıştırıp hamur haline getirdikten sonra merdane ile açtım ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile şeklini verdim. Çöp şişin arkasını kullanarak küçük bir delik açtım ve bir gün boyunca kurumaya bıraktım. Kuruduktan sonra da kutunun rengine uygun bir renkle hamurdan yapmış olduğum kalbi kutuya bağladım.




Zarif oldular bence. Bu kutuları kendi evimde yatak odamda veya banyo da dekoratif amaçla kullanmayı düşünüyorum. İnşallah Allah nasip eder…

8 yorum:

Dik Dik Giy SEZEN dedi ki...

Ellerinize sağlık.Çook çok güzel olmuş.Çöpe attığım cips kutularına üzülüyorum şuan:)

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çook çok teşekkür ederim :) Cipsler mutlaka birgün alınır. O zaman yaparsınız sizde :)

Emine ŞAHİN dedi ki...

ayy harika olmuş çok şık.Bende birçok kutu kaplama gördüm.Ama bu kadar şık duranını ilk defa görüyorum doğrusu :))Ellerinize sağlık

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Emine Hanım çok teşekkür ederim. Beğenmenize ve iltifatınıza çok memnun oldum. Bu cips kutuları çevremde de çok beğenildi. Aynısından yapıp çekilişle hediye edeceğim inşallah. Sizde mutlaka katılın çekilişime :)

Hamarat Kontes dedi ki...

Benim küçük cennetim,çok güzel şeyler yapıyorsun,hayran oldum.ellerine sağlık.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Merhaba Tiki Kezban :) Blogumu ve yaptıklarımı begenmene cok sevindim.

Cips kutularının üstü kağıt kaplıydı ama plastik de olsa kağıt da olsa sorun yok. Ozel bir boya falan kullanmadım. Su bazlı iç cephe boyası kullandım. Hobi mağazalarında satılan akrilik boyalardan da kullanabilirsin. En az iki kat boyaman ve boya kuruduktan sonra verniklemen şart ki uzun süre dayansın. Hatta suyla sıklıkla temas edecekse vernikleme işlemini tam kuruduktan sonra 3-4 kez yapmalısın. Yoksa dayanıklı ve kalıcı olmaz.

Umarım yardımcı olabilmisimdir...

Narsistanbul dedi ki...

çok güzel elinize sağlık. sade şeyler sank idaha zarif duruyor...

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Sevgiler...