29 Ocak 2012 Pazar

HAYATIMIN ANLAMINA TİTANİC TEMALI ESKİTME KUTU


Aslında sizleri boğmamak adına sürekli bloğumda nişanlımdan bahsetmek istemiyorum ama o kadar hayatımın içinde, kalbimde, ruhumda ve beynimde ki ondan bahsetmemem maalesef imkansız. Gerçi ben ondan büyük bir gurur ve zevkle bahsediyorum, benim şikayetim yok. Onunla ilgili günlerce ve yüzlerce sayfa yazabilirim ama dediğim gibi sizi çok boğmak istemiyorum. Bunun için elimden geleni yapıyorum en azından :)


Resimdeki tahta kutuyu ben yıllar önce bir resim dergisinin hediyesi olarak almıştım. Hatta dergiyi de sırf bu kutu için almıştım. Yıllardır evde duruyordu. Aşkımın benim için gazeteden kestiği yazıları, resimlerimizi, hatırası olan küçük şeyleri içine koyuyordum. Kutu artık küçük gelmeye başlayınca bu kutuyu değiştirerek başka şekilde kullanmak istedim.

Nişanlımın Titanic’e çocukluğundan beri çok büyük hayranlığı var. Küçükken leğene su koyar,  kağıttan bir gemiyi de içine atar, acaba nasıl battı diye saatlerce düşünürmüş. Titanic’i okyanusun dibinden ben çıkaracağım dermiş. Hala Titanic ile ilgili belgeselleri defalarca sıkılmadan ve aynı heyecanla izler.
Bende onun için Titanic temalı bir şeyler yapmak istiyordum ama ne yapacağımı bilemiyordum. Birden aklıma bu kutuyu eski görünümlü boyamak ve üstüne de Titanic ile ilgili resimler yapıştırmak geldi.



Önce kutunun deri kulplarını tornavida yardımı ile söktüm. Ardından cetvel ve falçata yardımı ile kutunun hem önünü hem de arkasını 5-6 cm aralıklarla enlemesine çizdim. Bunu sanki kutu gerçek ağaçtan parça parça yapılmış havası vermek için yaptım. Daha sonra koyu kahverengi ile kutuyu bir kat boyadım. Kutunun açma kapama kulplarının parlak sarı görünümünü yok etmek için onları da kahverengiye boyadım. Boya kuruduktan sonra bakkalda satılan beyaz mumu kulplar hariç tüm kutuya sürdüm. Daha sonra da krem rengi boya ile kutuyu tekrar boyadım. Kuruduktan sonra zımpara yardımı ile kendi zevk ve beğenime göre, yer yer az ve çok belirgin olarak zımparaladım. Krem boyanın altına sürmüş olduğumuz mumdan dolayı alttaki kahverengi zımparalayınca ortaya çıktı ve sanki çok uzun yıllar içinde eskimiş gerçek tahta görünümü verdi.


Kutunun renklendirme işlemi bittikten sonra, internetten çıktısını aldığım Titanic ile ilgili orijinal gazete küpürleri ve resimleri dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. Yapıştırmadan önce gazete küpürlerinin daha eski ve gerçekçi durması için kenarlarını çakmak ile yaktım. Tüm resimleri yapıştırdıktan sonra dekupaj tutkalını hem resimlerin, hem de kutunun üstüne aralarda kurumasını bekleyerek iki kat sürdüm. En son olarak da mat sprey vernikle iki kat vernikledim.


Kutunun içini hiç boyamadım, eski hali ile bıraktım. Tabii nişanlıma içi boş vermek olmazdı. Kırmızı karton kağıdından 200’e yakın kartlar kestim tırtıklı makasla ve her birine ayrı ayrı onu neden ve onun hangi özelliklerini sevdiğimi yazdım. Bence çok romantik ve hoş bir sürpriz oldu. Ben onu tanıyana kadar hiç romantik bir insan olmadığımı düşünürdüm ama onunla birlikte hayatımda birçok şey değiştiği gibi bu duygum da değişti. Meğer ben ne romantik, ne hassas, ne duygusalmışım da haberim yokmuş :)

4 yorum:

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Hem eseriniz hem fikir müthiş.. Bu mükemmel bir hediye olmuş. Sanırım bir çok erkeğin almayı isteyeceği bir hediye bu. Size sonsuz mutluluklar diliyorum. Ellerinize sağlık

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Gülsüm Hanım güzel dilekleriniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. Çok incesiniz

FİGEN dedi ki...

Bu kutudan bende de var, öyle boş boş duruyor, değerlendirmeyi hiç düşünmemiştim :) Fikriniz çok hoşmuş,tebrik ederim. Ayrıca mutluluklar dilerim. =)

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Bu kutuyu sizin için özel anlamı olan fotolarınızı içine koyup, kutuyu gene eskitme tarzı boyayıp, üstüne de içindeki resimlerden seçtiklerinizi yazıcıdan normal kağıda basıp yapıştırabilirsiniz. Öyle de çok hoş olur. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.