16 Ocak 2012 Pazartesi

PLASTİK ÇERÇEVENİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ


Kız kardeşimin yakın bir arkadaşının oğlunun doğum gününde verdiği yemekte her masaya bebeğin resmi bu çerçevelerde konulmuş. Kardeşim de resmi beğenmiş ve almış. Daha sonrasında da ben resmi alıyorum, çerçeveyi atacağım, sen ister misin diye bana sordu. Ben de tabiî ki her zaman ki gibi yok yok atma, ben onu değerlendiririm diyerek aldım. Ve de değerlendirdim  :)

Çerçeveyi ilk önce Marshall’ın Osmanlı Serisinin Damla Sakızlı Kahvesi ile bir kat boyadıktan ve kurumasını bekledikten sonra bakkal mumu ile tüm çerçeveyi mumladım. Ardından da gene aynı boya serisinin Amber Kahverengi rengi ile boyayıp, boya kuruduktan sonra bazı yerlerini zımparalayarak eski görünümü kazandırdım.

Yalnız çerçeve plastik olduğu için zımparalamayı çok nazik ve dikkatli bir şekilde yapmak gerekli, yoksa boya tamamen kalkarak çerçevenin plastik kısmı ortaya çıkıyor. Bütün işlemler bittikten sonra Polisan’ın Mat Sprey verniği ile vernikledim. Ben bu tip eskitmelerde genellikle mat verniği tercih ediyorum ancak dileyenler parlak vernikte kullanabilir.

Çerçevenin içine de konsepte uygun olarak  annemle babamın siyah beyaz evlilik fotoğraflarını koydum.

Bir şey daha çöpe gitmek yerine değerlenmiş oldu :)

2 yorum:

gps87 dedi ki...

çok güzel olmuş :) ellerinize sağlık...

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

teşekkür ederim. basit bir çalışma ama olsun gene de paylaşmak istedim :)