29 Şubat 2012 Çarşamba

TIĞ İLE ÖRÜLMÜŞ MOTİFLİ YASTIK KILIFLARI


Evdeki kalan ipleri değerlendirmek adına ve motifli battaniyeleri çok sevdiğim için battaniye niyeti ile örmeye başladığım motiflerimi yastık kılıfı olarak değerlendirdim. Battaniyeden vazgeçtim çünkü yaklaşık 150 motif örmem gerekiyordu ve bu da ciddi zaman alacaktı. Benim kafamda yapmak istediğim çok fazla şey olduğu için bütün zamanımı battaniye için harcamak istemedim açıkçası. Örmüş olduğum motifleri de bekletmek yerine yastık kılıfı olarak değerlendirmeye karar verdim.

Ben çok renk kullanmayı seviyorum. Ama tercih ve zevke göre bir kaç renkle yapılabilir. Birde motifler siyah iple çerçevelenip, birleştirilebilir. Ama ben siyah iple birleştirmenin renkleri öldürdüğünü düşünüyorum. Dediğim gibi bu tamamen kişisel zevk ve tercih meselesi.

İki yastıklarda aynı  renklerin farklı varyasyonlarını kullandım.Üstteki yastıkta motifleri kırmızı iple birleştirdim. En son sırayı da mavi iple ördüm. Diğer yastıkta da motfileri mavi iple birleştirdikten sonra en son sırayı kırmızı iple ördüm. Yamuk yumuk durduklarına bakmayın. Size gösteribilmek için evdeki yastığın üstüne koydum. Uygun kumaş alınca dikeceğim,o zaman dümdüz duracak. Kumaş aldığımda son halini sizlerle tekrar paylaşırım...

8 yorum:

okuyan dedi ki...

Örgü ve tığ işini bir de çarpı işini çok seviyorum. El işi yapmak inanılmaz rahatlatıyor ve mutlu ediyor insanı.
Renk renk motiflerle çok güzel olmuş. Ellerine, emeğine sağlık.
Sevgilerimle.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Ben sadece işin tığ kısmındayım. Çarpı işi ne bilmiyorum bile :) örgüde bana nedense daha zor geliyor. Tığ örmeyi geçen sene öğrendim ve iyiki öğrenmişim. Dediğin gibi rahatlama ve mutluluk kaynağı. Terapi seansı diyorum ben :) Beğenmene sevindim. Çok teşekkürler.
Sevgiler...

Nergiz GP dedi ki...

Merhaba, çok güzel olmuş. Eline, emeğine sağlık. Sevgiler.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Teşekkürlerrrrrrrr :)İnsanın emek harcayarak yaptığı seylerin begenilmesi ne güzel.
Sevgiler...

AslıASLI dedi ki...

Bende çok begendim, renk renk çok hoş olmuşlar, ellerine saglık. Tığ işi motiflere bende geçen sene başladım baya iyi gidiyor :) terapi gibi.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Hakikaten terapi gibi. İyiki inat edip öğrenmişim tığle örmeyi. Bu arada senin yaptıklarını da çok beğendim. Ellerine sağlık.
Sevgiler...

Hamarat Kontes dedi ki...

Çok güzel olmuşlar.

Benim Kucuk Cennetim dedi ki...

teşekkur ederim :)